112 ongevallen

112 – nieuws, ongevallen en letselschade

Op VRR 112 vindt u informatie en nieuws over ongevallen bij u in de regio. Daarnaast besteden wij aandacht aan de hulpdiensten zoals de brandweer, ambulance en politie. Daarnaast leggen wij de terminologie van deze hulpdiensten uit. Bent u slachtoffer van een ongeval? Wij adviseren u over de mogelijke vervolgstappen en procedures. Voor het laatste nieuws bent u bij ons aan het juiste adres!

Letselschade door ongeval

Heeft u letselschade opgelopen door een ongeval? Bent u bijvoorbeeld aangereden door een auto terwijl u de weg over wou steken? Of heeft u een ongeluk gehad op uw werk of op de wintersport? Dit is natuurlijk ontzettend vervelend. U heeft klachten en verwondingen opgelopen, wat betekende dat u een bezoekje aan de dokter of het ziekenhuis moest brengen. Dit heeft er voor gezorgd dat u extra kosten moest maken. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u door het ongeval twee weken niet kon werken, hierdoor heeft u dus zelfs inkomsten moeten missen. Letselschade na een ongeluk kan langere tijd voor problemen zorgen. Hieronder vindt u alle belangrijk informatie die u moet weten wanneer u letselschade heeft opgelopen door een ongeval.

Direct naar de dokter

Als u gewond bent geraakt tijdens een ongeval, is het belangrijk om direct de dokter te gaan bezoeken. Dit is niet alleen belangrijk voor uw gezondheid, maar het kan ook belangrijk zijn voor het krijgen van een eventuele schadevergoeding. Als u namelijk niet direct naar de huisarts gaat, kan het zijn dat u later niet meer kunt aantonen dat het letsel is veroorzaakt door het ongeval. Als u per ambulance naar het ziekenhuis bent gebracht na het ongeval, dan heeft er uiteraard al een arts naar uw verwondingen gekeken. Medische kosten kunt u vaak claimen op uw eigen ziektekostenverzekering. Kosten die hier niet onder vallen kunt u vaak later nog laten vergoeden door de aansprakelijke tegenpartij.

Letselschade

Onder letselschade valt materiële en immateriële schade. U kunt hierbij denken aan medische kosten, revalidatie en re-integratie kosten, juridische kosten voor het verhalen van uw schade, reiskosten naar artsen en therapeuten, schade aan voertuigen, kleding en persoonlijke bezittingen, en kosten van kunst- en hulpmiddelen. Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Smartengeld is de vergoeding van alle pijn en van het leed dat u door de schuld van een andere partij heeft moeten doorstaan. Bij het vaststellen van smartengeld houdt de rechter rekening met een aantal factoren: de aard en ernst van de het letsel, de oorzaak van het letsel, de mate van schuld, de leeftijd en het geslacht.

Aansprakelijkheid

Als u letselschade heeft opgelopen door een ongeval waarbij een andere partij verantwoordelijk was, dan kunt u de tegenpartij daarvoor aansprakelijk stellen. Allereerst verstuurt u per aangetekende post de (formele) schriftelijke aansprakelijkstelling naar de andere partij en/of zijn verzekeraar. Een kopie van deze papieren bewaart u voor uw eigen dossier. In deze brief moet u omschrijven welke schade u vergoed zou willen hebben. Het versturen van de brief is de eerste stap in het aansprakelijk stellen van de tegenpartij.

Letselschade advocaat inschakelen

Het is verstandig om een letselschade advocaat in te schakelen om de schade vergoed te krijgen. Sloof letselschade advocaten biedt een kosteloos adviesgesprek aan. In dit gesprek wordt onderzocht of u kans maakt heeft op een vergoeding. Sloof advocaten helpt u bij het claimen van de schadevergoeding. Dit kan een grote last van uw schouders afnemen!