wintersport ongeluk letselschade

Letselschade tijdens wintersport

In de winter hebben veel Nederlanders het er maar druk mee: wintersport. Deze vakantiebezigheid is populair en veel Nederlanders gaan er in de winter dan ook op uit, om te skiën of snowboarden. Maar wintersport komt ook met risico’s, zo is een gebroken been geen uitzondering wanneer men op wintersport gaat. Ook letsel aan rug, hoofd, schouders, armen en polsen komt veelal voor. Dit levert allemaal een flinke kostenpost op voor degene die letsel heeft opgelopen. Maar hoe zit dat nu met de kosten? Kan er iemand aansprakelijk gesteld worden of moet degene met het letsel alle kosten zelf betalen? Een letselschade advocaat kan u hier meer over vertellen.

Letselschade

Wanneer u gewond bent geraakt tijdens wintersport, heeft u letselschade opgelopen. Als u pech heeft, heeft u na uw vakantie er ook nog last van omdat u bijvoorbeeld niet kan werken. Dit kost u natuurlijk allemaal geld. Onder letselschade valt zowel de materiële als immateriële schade, dus zowel uw medische en juridische kosten, persoonlijke bezittingen en de pijn en het leed dat u heeft doorstaan. In het geval u de schade heeft opgelopen door de schuld van iemand anders, kunt u een letselschadevergoeding of smartengeld krijgen. Doordat de schade niet uw schuld was, zijn dus alle kosten voor degene die de letselschade heeft veroorzaakt.

Aansprakelijkheid

Het is lastig om te kijken naar wie aansprakelijk is voor letselschade tijdens wintersport. Er wordt naar verschillende factoren gekeken om te beslissen wie verantwoordelijk was. Hierbij moet u denken aan of het druk was op de piste tijdens het ongeval, de weersomstandigheden en of men zich heeft gehouden aan de gedragsregels van de piste. Door naar alle aspecten van het ongeval te kijken, wordt er besloten wie verantwoordelijk en dus de aansprakelijkheid draagt van het incident. Een letselschade advocaat kan u informeren over uw situatie. Geen enkele situatie is hetzelfde, dit geldt zeker wanneer het gaat om letselschade tijdens wintersport.

Letselschadevergoeding

Als blijkt dat u niet verantwoordelijk bent, maar iemand anders, dan heeft u vaak recht op een letselschadevergoeding of smartengeld. Hierbij worden zowel de materiële als immateriële schade vergoed. De kosten die u heeft gemaakt voor bijvoorbeeld huishoudelijke hulp en omdat u tijdelijk niet kon werken vallen onder de materiële schade. De emotionele en psychische schade als gevolg van het ongeval vallen onder immateriële schade en kunnen dus ook voor een vergoeding in aanmerking komen. Het is dus wel belangrijk dat iemand aansprakelijk gesteld kan worden, anders kunt u geen letselschadevergoeding op iemand verhalen.

Contact met een letselschade advocaat

Heeft u tijdens uw wintersport letselschade opgelopen? Is al vastgesteld wie verantwoordelijk is, of weet u wie verantwoordelijk is en kunt u dit aantonen? Dan kan een letselschade advocaat u helpen bij het claimen van een letselschadevergoeding. U heeft onverwacht veel kosten gemaakt vanwege letselschade tijdens de wintersport en u wilt hier graag een vergoeding voor. Dit is natuurlijk niet meer dan logisch. Een advocaat van Letselschade Pro kan u vertellen waar u recht op heeft en helpt u bij alle stappen die u kunt zetten om de vergoeding te claimen. Neem daarom in het geval van letselschade tijdens wintersport contact op met een letselschade advocaat.